Spring til indhold

Aargang0

Eleverne skriver historien om syv virkelige personers børne- og ungdomsliv i perioden 1900-1925 - på baggrund af de mangeartede kilder, der dokumenterer deres skæbner. Sammen skaber eleverne undervejs indblik i 25 afgørende år i danmarkshistorien.

Aargang 0 er et undervisningsværktøj til grundskole og gymnasium, hvor eleverne dykker ned i syv virkelige skæbner, der tilhører syv børn født i år 1900. På baggrund af autentiske, historiske kilder og supplerende tematekster, kortlægger og beskriver eleverne de første 25 år af børnenes liv. De møder blandt andet Astrid, der lever et barskt liv som barn født uden for ægteskabet, og Andreas, der kommer i militærtjeneste som 17-årig og kæmper på tysk side under 1. Verdenskrig.

Øvelserne er opdelt efter uddannelsesniveau og har fokus på, at eleverne arbejder med originale kilder og styrker deres færdigheder i kildekritik, sammenhængsforståelse og historiebrug. Gennem kilderne får eleverne indsigt i perioden 1900-1925, såvel det danske samfund, børnene fødes ind i, som de store, historiske begivenheder, der præger deres livsforløb.

Materialet er gratis