Spring til indhold

Maxibøger – Styr på historien

Maxibøgerne "Styr på historien" giver mulighed for at arbejde med historie og kildekritik og få styr på en enkelt historisk begivenhed eller et historisk tema.

Med maxibøgerne “Styr på historien” får eleverne øvelse i at anvende den kildekritiske sans. Maxibøgerne er en tidslinje udformet som et arbejdshæfte til print. Arbejdsspørgsmålene i hæftet knytter sig til originale kilder, som ligger online. Maxibøgerne er en analog udgave af de digitale tidslinjer.

Maxibog: Genforeningen 1920

Eleverne lærer med maxibogen om Genforeningen om en vigtig begivenhed i Danmarkshistorien, hvor Sønderjylland efter 56 år under tysk styre blev forenet med Danmark. Her er et bredt udvalg af kilder; lige fra officielle kilder til kilder fra de vigtigste privatpersoner, der arbejdede for Genforeningen og almindelige mennesker, der levede i Sønderjylland dengang.

Download maxibogen om Genforeningen som pdf

Maxibog: Invasionen 9. april

Maxibogen ‘Invasionen 9. april’ beskriver time for time, hvordan den tyske besættelse af Danmark fandt sted om morgenen den 9. april 1940. Dette gøres med samtidens stemmer gennem originale kilder, som omhandler den politiske og militære situation suppleret med beretninger og billeder af civilbefolkningens oplevelser.

Download maxibogen om Invasionen som pdf

Maxibog: Den danske udvandring til USA

I maxibogen ‘Den danske udvandring til USA’ skal eleverne undersøge, hvad det betyder for mennesker, når de vandrer: Hvorfor kan mennesker finde på at tilbagelægge kolossale afstande for at slå sig ned et fremmed sted? Hvordan bliver de modtaget af den oprindelige befolkning, og hvordan håndterer de selv det pludselig at stå midt i en fremmed kultur?

Download maxibogen om udvandringen til Amerika som pdf

Maxibog: Kvindernes vej til stemmeret 1915

I maxibogen ‘Kvindernes vej til stemmeret i 1915’ følger eleverne kvindernes kamp for at få stemmeret. Eleverne skal arbejde med mange forskellige kilder, som både belyser kvindernes egne holdninger og kilder, der viser den modstand, de mødte undervejs.

Download maxibogen om kvindernes vej til stemmeret som pdf