Spring til indhold

Tidslinjerne

I tidslinjerne er der fokus på både fordybelsen og det historiske overblik. Eleverne arbejder med kildekritik, sammenhæng og kronologi i mødet med originale kilder fra Rigsarkivets store samling.

Tidslinjerne samler hver en række kilder, der belyser et centralt historisk emne fra forskellige vinkler. Under temaet ”Farlig seksualitet” kan eleverne for eksempel dykke ned i dokumenter, der går helt tilbage til 1700-tallet, som illustrerer hvordan synet på seksualitet har ændret sig de sidste 300 år. Tidslinjerne organiserer kilderne kronologisk og overskueligt, så der er plads til både overblik og fordybelse.

Eleverne arbejder med materialet på baggrund af arbejdsspørgsmål, som knytter sig til hver enkelt kilde, og som har fokus på at styrke eleverne i kildekritik og fortolkning. De får desuden muligheden for at komme helt tæt på de gamle kilder, der optræder i digitaliseret form, mens de gennem transskriptioner bliver støttet i at læse dem.

I Tidslinjerne arbejder eleverne med originale kilder og styrker deres færdigheder i kildekritik, sammenhængsforståelse og historiebrug. Tidslinjerne giver et grundigt indblik i autentiske, historiske dokumenter, og kan fint suppleres med andre materialer og historiebøger.

Materialet er gratis

Alle tidslinjer