Med udgangspunkt i en enkelt ejendom i København analyserer eleverne to kildetyper og kommer helt tæt på boligforholdene og de mennesker, der boede dér.
I slutningen af 1700-tallet begyndte myndighederne at interessere sig for befolkningens sundhedstilstand. Tanken om at folk selv havde indflydelse på sin egen sundhed og burde gøre noget for at holde sig sund vandt indpas.
Gennem originale kilder får eleverne indsigt i den reglementerede prostitution i Danmark og byernes vækst i anden halvdel af 1800-tallet samtidig med, at eleverne træner deres kildelæsning.
I slutningen af 1700-tallet blev landet opdelt i distrikter, der blev bemandet med jordemødre og læger. Få inspiration til at skrive opgave i sundhed og sygdom, og find mulige problemstillinger, opgaveforslag og forslag til arkivalier.
I kildepakken om dansk byhistorie finder du kilder, der belyser denne udvikling – med fokus på blandt andet byudvikling, urbanisering, industrialisering, kulturel udveksling, sociale forhold og foreningsliv.
Eleverne skriver historien om syv virkelige personers børne- og ungdomsliv i perioden 1900-1925 - på baggrund af de mangeartede kilder, der dokumenterer deres skæbner. Sammen skaber eleverne undervejs indblik i 25 afgørende år i danmarkshistorien.