Med Veje i krig skriver eleverne historien om syv virkelige personers liv under 2. verdenskrig på baggrund af mange forskellige kilder, der dokumenterer deres skæbner. Samtidig får eleverne viden om en afgørende periode i danmarkshistorien.
Eleverne lærer at analysere surveydata og at fortolke statistiske figurer, samtidig med at de får indblik i den almindelige danskers holdning til en række moralske spørgsmål om alt fra abort til skattesnyd i perioden 1981-2017.
Med et kildemateriale bestående af ni hverveplakater fra besættelsestiden får eleverne mulighed for at arbejde med både billedanalyse og historiebrug. Hverveplakaterne giver samtidig et indblik i hvervningen af danske mænd til tysk krigstjeneste.
Eleverne lærer at analysere surveydata og at fortolke statistiske tabeller/figurer, samtidig med at de får indblik i Genforeningen og forholdet mellem det tyske mindretal og danske flertal i Tønder i 1958.
Kildekataloget rummer originale kilder fra Rigsarkivets samlinger. De er gratis, transskriberede og lige til at bruge i undervisningen eller til opgaver.